Domowe biszkopty

Bardzo lubię ten przepis jest szybki i praktycznie nie wymaga zbyt wielu składników. Najważniejsze nie posiada żadnych sztucznych ulepszaczy i środków spulchniających dlatego często robię je dla córci, która je uwielbia.





 

Składniki :

dla >6 osób


  • 11 łyżek mąki pszennej
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki cukru kryształu
  • 4 jajka
  • cukier puder do posypania


Opis wykonania : 

do 10 min + pieczenie

1. Żółtka ucieramy z połowa podanego cukru na puszystą masę. Białka ubijamy  na sztywną pianę z pozostałym cukrem. Wsypujemy mąkę ziemniaczaną delikatnie mieszamy następnie dodajemy żółtka i przesiana mąkę, ponownie mieszamy.

2.Ciasto nakładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy okrągłe ciasteczka, możemy również łyżką na wyłożoną pergaminem blachę. Biszkopty pieczemy ok. 13 min. w temp. 200 C
wystudzone posypujemy cukrem pudrem.

Gotowe 

Podobne Przepisy

2 komentarze

  1. Fajny i prosty przepis - koniecznie do wypróbowania;)

    Ściskam cieplutko!

    OdpowiedzUsuń
  2. Domowe biszkopty są przepyszne. Takie delikatne i mięciutkie. Mniam! :)

    OdpowiedzUsuń

Instagram