Domowe biszkopty

Bardzo lubię ten przepis jest szybki i praktycznie nie wymaga zbyt wielu składników. Najważniejsze nie posiada żadnych sztucznych ulepszaczy i środków spulchniających dlatego często robię je dla córci, która je uwielbia.





 

Składniki :

dla >6 osób


  • 11 łyżek mąki pszennej
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki cukru kryształu
  • 4 jajka
  • cukier puder do posypania


Opis wykonania : 

do 10 min + pieczenie

1. Żółtka ucieramy z połowa podanego cukru na puszystą masę. Białka ubijamy  na sztywną pianę z pozostałym cukrem. Wsypujemy mąkę ziemniaczaną delikatnie mieszamy następnie dodajemy żółtka i przesiana mąkę, ponownie mieszamy.

2.Ciasto nakładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy okrągłe ciasteczka, możemy również łyżką na wyłożoną pergaminem blachę. Biszkopty pieczemy ok. 13 min. w temp. 200 C
wystudzone posypujemy cukrem pudrem.

Gotowe 

Komentarze

  1. Fajny i prosty przepis - koniecznie do wypróbowania;)

    Ściskam cieplutko!

    OdpowiedzUsuń
  2. Domowe biszkopty są przepyszne. Takie delikatne i mięciutkie. Mniam! :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)