Mielone z niespodzianką

Kto z nas ich nie lubi  - no i tacy się zdarzają :), ale to uatrakcyjniona wersja godna polecenia pod warunkiem że lubicie parówki.




Składniki :

dla 4 osób

  • 60 dag mielonej łopatki
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki bułki tartej
  • 1/4 szklanki wody
  • 4 parówki z szynki
  • musztarda wg. uznania
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Opis wykonania :


czas ok. 40 minut

1.Cebule drobno posiekać i zeszklić do miękkości na tłuszczu (można też dać surową, ale ja osobiście wolę już zeszkloną ). Po wystudzeniu dodać do mięsa mielonego, następnie wsypujemy bułkę tartą, dodajemy jajka i wodę oraz sól i pieprz. Wszystko dobrze wyrabiamy.

2. Mięso dzielimy na 4 części. Następnie na kawałku foli spożywczej formujemy prostokąt.


Smarujemy musztardą i kładziemy parówkę, zawijamy przy pomocy folii i formujemy  kotlet.

Następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

Można je potrzymać 10 minut w piekarniku.



Podobne Przepisy

0 komentarze

Instagram