Rolowany falafel z pesto rosso

To drugi przepis na falafel i równie smaczny, zwłaszcza dla smakoszy pesto w tym przepisie użyłam czerwonego, ale w sumie można nadziać go czym chcecie.





Składniki :

na 100 g  B 11,0 g , T 12,9 g , W 34,9 g , Bł 8,6 g , kcal  291 

na 6 sztuk

  • dowolna pasta pesto ja użyłam rosso



Opis wykonania :


1. Przygotowana masę z ciecierzycy dzielimy na 6 części,  układamy na kawałku foli spożywczej i formujemy prostokąt.
2. Nakładamy nadzienie  w tym przypadku  pesto rosso i zwijamy pomagając sobie folią, formujemy rulonik.

3. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor możemy włożyć i podpiec jeszcze w piekarniku ok. 8 minut w 200 C.




Podobne Przepisy

0 komentarze

W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html

Instagram