Cannelloni pod pierzynką z warzyw

Robiłam cannelloni po raz pierwszy :) , ale wyszło wyśmienite zwłaszcza z dużym dodatkiem warzyw .Wszyscy wcinali ,aż uszy im się trzęsły , nawet mój mały niejadek :)





Składniki :


1 opakowanie rurek cannelloni
1 duża cebula
olej
50 dag mięsa mielonego
2 ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
3 pomidory
1 papryka czerwona 
1 mniejsza cukinia 
sól, pieprz
20 dag startego sera

Opis wykonania :


1 Rurki cannelloni wrzucamy na osolony wrzątek, obgotowujemy tylko 2-3 minuty na małym ogniu , by rurki się nie odkształciły , a dały się przeciąć w poprzek  na pół .

2. Mięso podsmażamy na oleju , dodajemy pokrojoną drobno cebulę i czosnek, wszystko przesmażamy.Dodajemy koncentrat , sól i pieprz.dusimy wszystko ,aż mięso będzie miękkie.

3. Cukinię i paprykę drobno kroimy w kostkę , pomidory sparzymy i obieramy ze skórki również kroimy w kostkę .





4. Rurki makaronu przekrajmy w poprzek na pół, ustawiamy pionowo w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym .Napełniamy farszem mięsnym, pokrojone warzywa wykładamy na wierzch rurek posypujemy sola i pieprzem , przykrywamy folią aluminiową .Pieczemy  w 190 C ok. 25 minut. Na sam koniec posypujemy serem .
 

  


Podobne Przepisy

0 komentarze

Instagram