Jogurtowe babeczki z malinami

Kolejna propozycja dla dzieciaczków smaczne i zdrowe bez chemii w kupnych ciastkach :). Pieczcie z dziećmi dla nich naprawdę to frajda i niezwykłe przeżycie zwłaszcza 2- 3 latków. I to nic że kuchnia wygląda potem jak po przejściu huraganu, uśmiech dziecka jest bezcenny :). Moja córcia tylko pyta kiedy pieczemy kolejny tort tak uwielbia mi pomagać w kuchni.





Składniki :

  • 2 jajka
  • 150 g cukru
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 100 ml oleju roślinnego
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 175 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 150 g mrożonych malin

Opis wykonania :


1. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę, następnie wlewamy olej i jogurt mieszamy dokładnie.

2. Mąkę mieszamy z proszkiem, przesiewamy do masy jajecznej mieszamy. 

3. Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości układamy kilka mrożonych malin. Pieczemy ok. 20 minut w 180 C.





Podobne Przepisy

2 komentarze

  1. Wyglądają apetycznie choć ja mam pecha do papilotek. Na blaszce babeczki ładniej rosną. Masz może jakiś sposób na to?

    OdpowiedzUsuń
  2. Papilotki muszą być bardziej sztywne , jeżeli pieczesz bez specjalnej blaszki , wówczas gdy nie są sztywniejsze rozchodzą się bardzo na boki też mi się tak zdarzało, albo spróbuj wkładać po 2 :)

    OdpowiedzUsuń

Instagram