Kotlety mielone nadziewane pieczarkami

Świetny przepis na mielone nieco inne niż zazwyczaj robię, bardzo smaczne. Przepis znalazłam w gazecie Tina poleca :).



Składniki :

  • 80 dag mieszanego mięsa mielonego lub tylko wieprzowego
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 1 duża cebula
  • 40 dag pieczarek
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy 
  • 1 łyżka masła
  • olej
  • bułka tarta
  • sól, pieprz

 

 

Opis wykonania :


1. Kajzerkę namaczamy w mleku, odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego. Cebule drobno kroimy w kosteczkę i połowę dodajemy do mięsa.

2. Do mięsa dodajemy jajka, musztardę i przyprawy. Dokładnie wyrabiamy, ewentualnie doprawiamy.

3. Pieczarki czyścimy i kroimy drobno, dusimy z pozostałą cebulą i doprawiamy do smaku, studzimy.

4. Z mięsa formujemy placuszki, na środku kładziemy farsz z pieczarek i zlepiamy mięso formując owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej. 

5. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na rumiano.



Podobne Przepisy

0 komentarze

Instagram