Paluszki z ciasta francuskiego

Uwielbiam je! Można je zrobić nawet wówczas, gdy są już goście, tylko trzeba mieć dosyć sporo zapasów ciasta francuskiego, bo szybko znikają :).




Składniki :

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki suszonych płatków chili
  • szynka parmeńska 

Opis wykonania :


1. Jajko dokładnie rozrabiamy, ciasto rozwijamy i smarujemy jajkiem. Następnie układamy szynkę parmeńską i posypujemy chili.

2. Ciasto kroimy na paski o szerokości 1.5 cm, skręcamy i układamy na wyścielonej papierem blaszce. 

3 . Pieczemy ok. 10 minut w 180 C.


Menu party! Imprezowe przekąski

Komentarze

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)