Roladki naleśnikowe z łososiem, serem feta, awokado i szpinakiem

Kolejny pomysł na szybkie przekąski na imprezę, lubię je ze względu na to że dużo ich wychodzi, są pyszne i nie trudne w wykonaniu. Z czasem dodam nowe zdjęcia ;).




Składniki :



Nadzienie :

  • 2 awokado
  • 200 g wędzonego łososia
  • 200 g sera feta
  • 4 garści szpinaku lub rukoli 
  • 1/2 limonki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Ciasto naleśnikowe:

  • 100 g mąki
  • 2 jajka
  • 120 ml mleka
  • 120 ml zimnej wody
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli

Opis wykonania :


1.  Z podanych składników na naleśniki wykonujemy ciasto i pieczemy cienkie naleśniki.

2.Awokado obieramy i rozgniatamy widelcem na papkę, wlewamy sok z limonki oraz oliwę i mieszamy.

3. Ser feta rozgniatamy widelcem.

4. Naleśniki smarujemy serem feta, dodajemy kilka plasterków łososia, rybę smarujemy pastą z awokado i układamy szpinak, zwijamy w ciasny rulonik. 

5. Kroimy na szerokie plastry i podajemy :).



Menu party! Imprezowe przekąski

Komentarze

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)