Kulki mięsne

Są pyszne wspaniała zakąska na każdą imprezę, małą lub dużą znikają w mgnieniu oka :).







Składniki :

  • 500 g mięsa mielonego mieszane wieprzowo-wołowe
  • 1 bułka kajzerka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1 cebula czerwona drobno posiekana i podsmażona na oliwie
  • 1 pęczek natki z pietruszki
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • oliwa
  • sól 
  • pieprz

Opis wykonania:


1. Bułkę namaczamy w mleku, odciskamy. Cebule drobno siekamy i podsmażamy na oliwie, studzimy.

2. Mięso przekładamy do miski dodajemy bułkę, cebulę, natkę, jajko i przyprawy. Wszystko dokładnie zarabiamy. Formujemy małe kuleczki i smażymy, odsączamy na papierowym ręczniku.

3.Do każdej kuleczki wbijamy wykałaczkę układamy na talerzu.Podajemy z różnymi dipami.



źródło : przepis znalazłam na ugotuj.to klik

Komentarze

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)