Torcik Lalka z masami budyniowymi z dodatkiem galaretek

Kolejna laleczka tym razem przełożona podzielonym kremem budyniowym z dwoma rodzajami galaretek.


Jak zrobić torcik klik


Przepis na masę :



  • 1 litr mleka
  • 2 budynie śmietankowe
  • 2 galaretki smak obojętny ( u mnie podzieliłam robienie masy na pół i dodałam do każdej inna galaretkę czarna porzeczka i agrestowa :)
  • 1 kostka masła


Opis wykonania :


1. Z budyniu i mleka gotujemy budyń, do gorącego dodajemy suche galaretki i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.

2. Masło ucieramy na puszysta masę dodajemy partiami wystudzony budyń, przekładamy ciasto :).
 







Podobne Przepisy

3 komentarze

W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html

Instagram