Kokosanki

Coś dla wielbicieli kokosowych łakoci :). Bardzo łatwy i szybki w wykonaniu przepis.





 Składniki :



  • 20 dag wiórków kokosowych
  • 1/2 kostki masła
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 4 łyżki maki ziemniaczanej
  • 1 łyżka skórki z cytryny
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 


Opis wykonania :


1. Masło ucieramy z cukrem na puszysta masę, dodajemy jajko, starta skórkę wszystko dokładnie miksujemy.

2. Oba rodzaje mąki i proszek przesiewamy, dodajemy wiórki kokosowe.

3. Całość wsypujemy do masy maślanej i dokładnie mieszamy.

4. Za pomocą dwóch łyżeczek kładziemy na wyłożoną papierem blachę niewielkie porcje ciasta. Pieczemy około 10 - 15  minut bez termoobiegu, czas zależny od wielkości w 180 C.

Podobne Przepisy

2 komentarze

  1. Kokosanki to moje ulubione ciastka z dzieciństwa. Dawno ich nie jadłam. Ale przypomniałaś mi o nich. Chętnie się poczęstuję :)

    OdpowiedzUsuń

Instagram