Krem advocatowy II do ciast

Tort dla DJ :).
Wykonany z kakaowego biszkoptu przełożony nieco innym i delikatniejszym kremem adwokatowym, niż prezentowany wcześniej. Alkohol nie jest w nim tak bardzo wyczuwalny i jest odpowiedni dla osób wolących delikatny posmak. Przepis zaczerpnęłam ze strony Wielkie żarcie.


Składniki:

  • 300 ml ajerkoniaku
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • 15 dag cukru pudru
  • 15 dag masła
  • 3/4 litra śmietany 36 %

Opis wykonania:

Masło ucieramy na puszystą masę z cukrem, następnie dodajemy cały czas miksując adwokat i chłodną żelatynę. 
Żelatynę namaczamy w 1/4 szklanki  zimnej wody, rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy .Śmietanę ubijamy na sztywno, następnie mieszamy delikatnie z kremem. Przekładamy ciasto.



Podobne Przepisy

2 komentarze

  1. Lubię takie białe kremy, które w połączeniu z ciemnym ciastem dają bardzo ładny efekt wizualny. Kremu z adwokatem nie robiłam, ale chętnie spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń

Instagram