Tort serduszko

Torcik z pysznymi masami jedna truskawkowa, natomiast druga na bazie serków homogenizowanych.
Kształt serca wycinałam z upieczonego w kwadratowej tortownicy biszkoptu za pomocą przygotowanego wcześniej szablonu.






Składniki :

Masa truskawkowa:  klik

Masa z serków homogenizowanych :

  • 375 ml śmietany 30%
  • 2 serki homogenizowane waniliowe po 250 gr.
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżki żelatyny

Opis wykonania:


Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody, studzimy. Śmietanę ubijamy pod koniec dodajemy cukier waniliowy oraz stopniowo serek. Następnie wlewamy żelatynę i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na ciasto. Do masy można dodać starta czekoladę uzyskamy wówczas masę stracciatella.




Podobne Przepisy

0 komentarze

Instagram