Kurki w marynacie na zimę

Uwielbiam kurki zwłaszcza marynowane podaje fantastyczny przepis, kurki są wspaniałe wypróbujcie :).





Składniki :

  • Kurki 
  • po2 listki laurowe do każdego słoiczka
  • 3 ziarenka ziela angielskiego na słoiczek
  • 2 ziarenka pieprzu czarnego na słoiczek
  • 1/2 łyżeczki gorczycy na słoiczek

Zalewa :

  • 2 szklanki wody
  •  2-3 łyżki cukru
  • 1/3 szklanki octu 10 %
  • 1/2 łyżeczki soli 
  •  2- 3 cebule

 Opis wykonania:



Oczyszczone i wypłukane grzyby obgotowujemy 5 minut w lekko osolonej wodzie, odsączamy i układamy w słoikach. Przygotowujemy zalewę, dodajemy pod koniec gotowania cebulę pokrojoną w talarki. Gorąca zalewą zalewamy grzyby, dokładnie zakręcamy i odwracamy słoiki do góry dnem do ostygnięcia.





Komentarze

Prześlij komentarz

W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)