Suszone chipsy jabłkowe z cynamonem

Pyszne i chrupiące domowe chipsy jabłkowe z cynamonem, które może każdy przyrządzić w domu. Smaczna przekąska na jesienne wieczory przy telewizorze, a i dzieci je polubią.
Ja wybrałam  słodką odmianę jabłek, ale możecie dowolną tylko pamiętajcie, że kwaśniejsze odmiany będą wymagały użycia cukru. 










Składniki:


  • 4 jabłka
  • drobny cukier do wypieków*(niekoniecznie)
  • cynamon
  • 1 łyżeczka kwasku cytrynowego

Opis wykonania:

Jabłka myjemy i kroimy na  cienkie plasterki za pomocą szatkownicy, następnie wkładamy do miski z zimną wodą w której rozpuszczamy 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego. Osuszamy plasterki jabłek na papierowym ręczniku, oprószamy drobnym cukrem i cynamonem.
Układamy w pojemnikach suszarki do warzyw i owoców i suszymy w 60 C, aż jabłka będą suche i chrupkie.
Jeżeli nie mamy suszarki rozgrzewamy piekarnik do 70 C, blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy plasterki suszymy 3 - 4 godziny.



Podobne Przepisy

0 komentarze

W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html

Instagram