Tarta z dynią i cheddarem

Kolejna propozycji na pyszną i szybką tartę, tym razem z dynią i bardziej wyrazistym serem cheddar.
Pyszne połączenie smaków, tarta bardzo smakowała rodzinie, wypróbujcie przepis.







Składniki:


  • 1/2 opakowania ciasta francuskiego
  • 10 dag sera cheddar
  • 20 dag dyni pokrojonej w kostkę
  • świeży tymianek
  • jajko

Opis wykonania:


Ciasto delikatnie zawijamy na bokach do środka tworząc tzw. ramkę. Ser trzemy za pomocą najlepiej obieraczki do jarzyn bezpośrednio na tartę, układamy kawałki dyni i tu uwaga najlepiej mniejsza kostka. 
Tarte smarujemy po bokach roztrzepanym jajkiem i wkładamy do nagrzanego do 200 C piekarnika na 20 minut, podajemy od razu po upieczeniu.



Podobne Przepisy

0 komentarze

W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html

Instagram