Kwadraciki z żurawiną i serem brie.

Pyszna i szybka przekąska dla każdego. Idealne połączenie żurawiny i sera, znika w kilka chwil z talerza. 








Składniki: na 24 sztuki


  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 1 szklanka świeżej żurawiny
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3 łyżki wody
  • tymianek

Opis wykonania:


Formę na mini muffinki delikatnie smarujemy olejem, ciasto kroimy na 6-7 cm kwadraty, każdy dociskamy do foremki. Pieczemy w 200 C około 8 minut.
W międzyczasie robimy sos żurawinowy, żurawinę w całości wrzucamy do garnka, dodajemy wodę i gotujemy do zawrzenia pod przykryciem około 5 minut. Następnie dodajemy miód i musztardę, próbujemy jeżeli będzie jeszcze zbyt kwaśna dodajemy miodu, gotujemy jeszcze 2-3 minutki i odstawiamy by lekko przestygła. Ser kroimy na kawałki, kostki lub ćwiartki.
Podpieczone ciasto wyciągamy, w każdym za pomocą łyżki robimy dołek, dociskając środek ciasta do blaszki. Kładziemy w środek łyżeczkę sosu i kawałek sera, ponownie wkładamy do piekarnika na 8 minut. Po wyciągnięciu, posypujemy drobno posiekanym tymiankiem.

Podobne Przepisy

0 komentarze

W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html

Instagram