Napoje
Meksykańska czekolada z chili i rumem
Uwielbiam takie trunki no cóż ze względu na wkładkę, której nie trzeba użyć :D nie za bardzo do spożycia w połowie dnia, ale wspaniale rozgrzewa w zimne wieczory :).
Składniki :
na dwie porcje- 2 szklanki mleka 3,2 %
- 2 łyżki naturalnego kakao
- 1 laska wanilii
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka miodu
- szczypta chili
- szczypta soli
- 60 ml rumu
- bita śmietana
Opis wykonania :
1. Laskę, cukier, dodajemy do mleka i gotujemy około 10 minut na małym ogniu, wyciągamy wanilię i wydrążamy ziarenka, dodajemy do mleka.
2. W 1/2 szklanki wody rozrabiamy kakao, wlewamy do mleka. Dodajemy miód i chili, ściągamy z ognia, dodajemy szczyptę soli i mieszamy.
3. Wlewamy do wysokich szklanek następnie dodajemy rum, dekorujemy bitą śmietaną i serwujemy :).
źródło : dodatek Świat Kobiety - 101 przepisów
0 komentarze
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html