Masy do ciast i tortów
Krem advocatowy II do ciast
Tort dla DJ :).
Wykonany z kakaowego biszkoptu przełożony nieco innym i delikatniejszym kremem adwokatowym, niż prezentowany wcześniej. Alkohol nie jest w nim tak bardzo wyczuwalny i jest odpowiedni dla osób wolących delikatny posmak. Przepis zaczerpnęłam ze strony Wielkie żarcie.
Składniki:
- 300 ml ajerkoniaku
- 6 łyżeczek żelatyny
- 15 dag cukru pudru
- 15 dag masła
- 3/4 litra śmietany 36 %
2 komentarze
Lubię takie białe kremy, które w połączeniu z ciemnym ciastem dają bardzo ładny efekt wizualny. Kremu z adwokatem nie robiłam, ale chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńmusi być pyszny:)
OdpowiedzUsuńW TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html