Kokosowa granola ze słonecznikiem, pestkmi dyni i nasionami chia
Oto pyszna bezglutenowa, wegańska granola. Jest obłędnie pyszna i bardzo sycąca, dodatki zależą od gustu. Pyszne i zdrowe śniadanie bez zbóż, ale za to z mnóstwem błonnika.
* wpis zawiera lokowanie produktu
* wpis zawiera lokowanie produktu
Składniki:
- 1 szklanka niesłodzonych wiórków kokosowych
- 1/2 szklanki płatków kokosowych
- 1 i 1/3 szklanki nasion słonecznika
- 1 i 1/3 szklanki nasion dyni
- 1/4 szklanki nasion chia
- 1/4 szklanki nektaru kokosowego Cocofina
- 1/4 szklanki podgrzanego oleju kokosowego Cocofina
- 3/4 szklanki posiekanych suszonych owoców u mnie żurawina i kandyzowane owoce ananasa
Opis wykonania:
Mieszamy wszystkie suche nasiona - nie dodajemy owoców. Olej mieszamy osobno z nektarem, gdy się połączą wlewamy do suchych nasion i dokładnie mieszamy, aż wszystkie ziarna będą oblepione.
Rozgrzewamy piekarnik do 150 C.
Mieszankę rozprowadzamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 20 minut, studzimy.
Gotową granolę, przesypujemy do szczelnego pojemnika i mieszamy z suszonymi owocami. W pokojowej temperaturze można ją przechowywać 2 tygodnie, natomiast w zamrażarce do 6 miesięcy.
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html