Ciasto flamandzkie z żurawiną i grylażem z automatu
Pyszne ciasto z dodatkiem świeżej żurawiny oraz grylażu z orzechów - mmm... pyszne, lekko kwaskowe idealne do porannej lub popołudniowej herbaty czy kawy.
Składniki:
- 300 ml mleka
- 100 g masła
- 2 łyżeczki płaskie soli
- 3 łyżki cukru
- 50 g grylażu(orzechy w karmelu)
- 4 jajka
- 700 g mąki chlebowej
- 1 łyżeczka czubata drożdży suchych
- 60 g owoców /u mnie żurawina mrożona
Opis wykonania:
Do formy wlewamy mleko, rozkłócone jajka, owoce, sól, cukier, następnie mąkę i drożdże.
Wybieramy program na chleb zwykły, waga 1,5 kg i preferowany stopień zrumienienia skórki.
Gdy automat zasygnalizuje wrzucenie dodatkowych składników, dodajemy roztopione i wystudzone masło, oraz drobno posiekany grylaż.
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html