Nadziewane podudzia z kurczaka
Trochę pracochłonne, ale pyszne i efektowne. Można je nadziewać na wiele sposobów ja nafaszerowałam je warzywami i szynką. Wyszło mega pysznie, więc polecam.
Składniki: Na 1 os 2 podudzia
Kurczaka myjemy i osuszamy, następnie delikatnie wycinamy kość ściągając mięso ku dołowi, wykrawamy kość przy chrząstce tak by nie zrobić dziury, będzie nam łatwiej nadziać i nic nie będzie uciekać.
Tak przygotowane mięso nacieramy mieszanką soli, pieprzu i papryki również wewnątrz.
Do każdego podudzia wkładamy po kawałku ogórka, cebuli, szynki i papryki. Spinamy wykałaczką, odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Pieczemy w 200 C około 50 minut.
Składniki: Na 1 os 2 podudzia
- 8 podudzi z kurczaka
- 2 większe ogórki kiszone
- papryka konserwowa pokrojona w grubsze paski
- szynka wiejska pokrojona w plaster 1 cm x1cm
- 2 cebule pokrojone na 4 lub 6 kawałków
- sól
- pieprz
- papryka słodka
Kurczaka myjemy i osuszamy, następnie delikatnie wycinamy kość ściągając mięso ku dołowi, wykrawamy kość przy chrząstce tak by nie zrobić dziury, będzie nam łatwiej nadziać i nic nie będzie uciekać.
Tak przygotowane mięso nacieramy mieszanką soli, pieprzu i papryki również wewnątrz.
Do każdego podudzia wkładamy po kawałku ogórka, cebuli, szynki i papryki. Spinamy wykałaczką, odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Pieczemy w 200 C około 50 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html