Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
Pyszny dodatek do obiadu, bardzo lubię świeże surówki dlatego często je robię. Oto prosta surówka z kapusty z dodatkiem jabłka. Można ją wykonać na dwa sposoby, jednak ja wybrałam lżejszą jej wersję. Oto ona :).
Składniki:
- mała główka czerwonej kapusty
- 2 winne jabłka
- 3 łyżki oleju słonecznikowego
- sok z cytryny
- sól
- cukier
Opis wykonania:
Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych nadpsutych liści, starannie myjemy i osączamy z wody. Kapustę trzemy na tarce o grubych oczkach. Umyte i obrane jabłka trzemy na mniejszych otworach tarki. Szybko mieszamy kapustę z jabłkiem, dodajemy olej. Przyprawiamy do smaku solą, cukrem i sokiem z cyrtyny.
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html