Kotlet po królewsku
Już dawno go nie robiłam, więc postanowiłam że będzie dziś na obiad. Do tego pyszna surówka z białej rzepy.
Składniki: na 1 szt.
- schab około 12dag na osobę
- plaster sera salami 1 cm
- grubszy plaster boczku
- dwa plasterki szynki
- plaster pomidora
- gałązka natki pietruszki
- sól, pieprz
- u mnie knorr do mięs
- jajko
- bułka tarta
- mąka
- olej
Opis wykonania:
Kotlet dokładnie rozbijamy od wewnątrz na zewnątrz, uważając by zbytnio nie podziurawić mięsa.
Płat powinien być na tyle duży by swobodnie móc zrobić sakiewkę.
Mięso oprószamy solą i pieprzem, kładziemy dwa plasterki szynki, ser, boczek, pomidor, pietruszkę, posypujemy przyprawą.
Zawijamy tworząc sakiewkę, panierujemy podwójnie w jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na mniejszym ogniu tak by kotlet zbytnio się nie przypiekł i usmażył w środku.
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html