Cheeseburger egg rolls
Kiedy zobaczyłam ten przepis na Pinterest, postanowiłam go zrobić, dlatego też robiłam podstawowy przepis na owe ciasto. Przepis pochodzi z The 36th avenue. Rollsy są idealne na przekąskę dla gości.
Składniki: na 14 sztuk
- 0,5 kg mielonej wołowiny
- 1 mała cebula
- olej
- 30 dag sera najlepiej cheddar
- 1/2 szklanki drobno pokrojonych ogórków konserwowych
- 14 placków egg rolls
- białko
- sól
- pieprz
- ostra papryka
Sos
- 1/2 szklanki majonezu
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- sól
- pieprz
Opis wykonania:
Na niewielkiej ilości oleju, smażymy drobno posiekaną cebulę, aż będzie szklista.
Dodajemy mieloną wołowinę, doprawiamy solą i pieprzem oraz papryką, przykrywamy i smażymy, aż mięso będzie miękkie. Studzimy. Mieszamy ze startym serem i pokrojonymi ogórkami.
Białko lekko roztrzepujemy.
Na każdy placek układamy 2 łyżki nadzienia, zwijamy zakładając boki do środka, smarujemy białkiem by rollsy ładnie się skleiły i nie rozwinęły.
Smażymy na rumiano z obu stron na oleju, odsączamy i podajemy z sosem.
Sos - wszystkie składniki razem mieszamy, doprawiamy.
Dodajemy mieloną wołowinę, doprawiamy solą i pieprzem oraz papryką, przykrywamy i smażymy, aż mięso będzie miękkie. Studzimy. Mieszamy ze startym serem i pokrojonymi ogórkami.
Białko lekko roztrzepujemy.
Na każdy placek układamy 2 łyżki nadzienia, zwijamy zakładając boki do środka, smarujemy białkiem by rollsy ładnie się skleiły i nie rozwinęły.
Smażymy na rumiano z obu stron na oleju, odsączamy i podajemy z sosem.
Sos - wszystkie składniki razem mieszamy, doprawiamy.
Pycha
OdpowiedzUsuńBakalie i przyprawy z całego świata
OdpowiedzUsuń