Zupa z kurczaka po tajsku

Bardzo aromatyczna i smaczna, musicie ją wypróbować bo jest tego warta :).





Składniki :

  • 1 marchewka
  • 1 cukinia
  • 100 g fasolki szparagowej
  • 250 ml bulionu warzywnego
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • 200 g filetu z piersi kurczaka
  • 20 g imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka pasty curry
  • 2 łyżeczki soku z limonki
  • sól
  • pieprz

Opis wykonania :




1. Obieramy czosnek i imbir, drobno kroimy. Cukinie myjemy, obieramy marchew i również drobno kroimy.



2. Fasolkę myjemy chyba, że jest mrożona i gotujemy ok. 5 minut w posolonej gorącej wodzie, odcedzamy.

3. Warzywa, czosnek i imbir podsmażamy w garnku na oliwie ok. 2 -3 minuty. Wlewamy bulion, następnie mleczko kokosowe, dodajemy pastę curry, mieszamy i gotujemy, aż wszystko zacznie wrzeć.

4. Filet myjemy i kroimy w paseczki, dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości mięsa. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z limonki.





Komentarze

Prześlij komentarz

W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)