Kulki mięsne
Są pyszne wspaniała zakąska na każdą imprezę, małą lub dużą znikają w mgnieniu oka :).
1. Bułkę namaczamy w mleku, odciskamy. Cebule drobno siekamy i podsmażamy na oliwie, studzimy.
2. Mięso przekładamy do miski dodajemy bułkę, cebulę, natkę, jajko i przyprawy. Wszystko dokładnie zarabiamy. Formujemy małe kuleczki i smażymy, odsączamy na papierowym ręczniku.
3.Do każdej kuleczki wbijamy wykałaczkę układamy na talerzu.Podajemy z różnymi dipami.
źródło : przepis znalazłam na ugotuj.to klik
Składniki :
- 500 g mięsa mielonego mieszane wieprzowo-wołowe
- 1 bułka kajzerka
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- 1 cebula czerwona drobno posiekana i podsmażona na oliwie
- 1 pęczek natki z pietruszki
- 1 łyżeczka przyprawy garam masala
- oliwa
- sól
- pieprz
Opis wykonania:
1. Bułkę namaczamy w mleku, odciskamy. Cebule drobno siekamy i podsmażamy na oliwie, studzimy.
2. Mięso przekładamy do miski dodajemy bułkę, cebulę, natkę, jajko i przyprawy. Wszystko dokładnie zarabiamy. Formujemy małe kuleczki i smażymy, odsączamy na papierowym ręczniku.
3.Do każdej kuleczki wbijamy wykałaczkę układamy na talerzu.Podajemy z różnymi dipami.
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html