Śledzie w oleju z cebulą
Chyba każdy je lubi, trochę spóźniony przepis, ale tyle się działo że nie miałam kiedy wcześniej dodać go na bloga :).
1. Śledzie namaczamy w dużej ilości zimnej wody około 3 godziny, osuszamy i kroimy na małe kawałki.
2. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
3. W dużym słoiku układamy warstwami śledzie i cebulę, każdą warstwę skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem. Pamiętajmy by ostatnią warstwę stanowiła cebula.
4. Cebulę zalewamy olejem, wstawiamy na minimum 2 doby do lodówki.
źródło : Przysmaki ze śledzi
Składniki :
- 25 dag solonych filetów śledziowych
- 3 cebule
- 1/2 szklanki oleju
- sok z 1/2 cytryny
- czarny pieprz
Opis wykonania :
1. Śledzie namaczamy w dużej ilości zimnej wody około 3 godziny, osuszamy i kroimy na małe kawałki.
2. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
3. W dużym słoiku układamy warstwami śledzie i cebulę, każdą warstwę skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem. Pamiętajmy by ostatnią warstwę stanowiła cebula.
4. Cebulę zalewamy olejem, wstawiamy na minimum 2 doby do lodówki.
źródło : Przysmaki ze śledzi
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html