Wieżyczki z kremem z szynką i korniszonem
Smaczne i efektowne, a zarazem szybkie w wykonaniu :).
1 Płaty ciasta kładziemy jeden na drugim. Foremką o śr. 4 cm wykrawamy kółka i rozkładamy na 2 części. W co drugim za pomocą kieliszka wycinamy pośrodku dziurkę, łączymy ponownie. Pieczemy do uzyskania złotego koloru około 12- 15 minut w 180 C. Studzimy.
2. Szynkę i ogórki kroimy drobno, dodajemy mascarpone, natkę pietruszki i parmezan ewentualnie można jeszcze doprawić pieprzem.
3. Masę nakładamy do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdki - tak by szynka nie blokowała wyciskania kremu. Środek upieczonego ciasta lekko uciskamy tworząc wgłębienie, napełniamy kremem.
Składniki :
- opakowanie ciasta francuskiego
- 15 dag gotowanej szynki
- 20 dag serka mascarpone
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki startego parmezanu
- 1-2 ogórki korniszony
Opis wykonania:
1 Płaty ciasta kładziemy jeden na drugim. Foremką o śr. 4 cm wykrawamy kółka i rozkładamy na 2 części. W co drugim za pomocą kieliszka wycinamy pośrodku dziurkę, łączymy ponownie. Pieczemy do uzyskania złotego koloru około 12- 15 minut w 180 C. Studzimy.
2. Szynkę i ogórki kroimy drobno, dodajemy mascarpone, natkę pietruszki i parmezan ewentualnie można jeszcze doprawić pieprzem.
3. Masę nakładamy do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdki - tak by szynka nie blokowała wyciskania kremu. Środek upieczonego ciasta lekko uciskamy tworząc wgłębienie, napełniamy kremem.
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html