Tatar serowy

Idealnie nadaje się do kulek mięsnych, grubych paluszków lub krakersów :).








Składniki :

  • 1 mała szalotka
  • 2 ogórki konserwowe
  • 30 dag sera topionego
  • 5-6 łyżek mleka
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 
  • sól


Opis wykonania :


1. Szalotkę obieramy i drobno siekamy, ogórki kroimy w drobna kostkę.

2. Ser ucieramy z mlekiem, dodajemy ogórki, szalotkę, natkę i parmezan, doprawiamy solą i papryką mieszamy .( przed dodaniem soli skosztujcie być może nie trzeba będzie jej dodawać )







Komentarze

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)