Krem advocatowy do ciast
Moja propozycja pysznej masy idealna do przełożenia ciemnego biszkoptu, masa jest bardzo advocatowa ;D i pyszna. Polecam użycie dobrego jakościowo i nie najtańszego budyniu. Tańsze no cóż ja w masie czuję mąkę.
Z mleka, budyniu i cukru kryształu gotujemy gęsty budyń, studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, następnie dodajemy stopniowo zimny budyń i ucieramy. Na końcu dodajemy alkohol i wszystko dokładnie ucieramy. Przekładamy ciasto. (Ja do przełożenia ciasta z blaszki 39x 24 cm użyłam podwójnej porcji kremu.)
Składniki:
- 0,5 l mleka
- 2 budynie śmietankowe bez cukru
- 3 łyżki cukru kryształu
- 1 łyżka cukru pudru
- 125 g masła
- 200 ml advocatu
Opis wykonania:
Z mleka, budyniu i cukru kryształu gotujemy gęsty budyń, studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, następnie dodajemy stopniowo zimny budyń i ucieramy. Na końcu dodajemy alkohol i wszystko dokładnie ucieramy. Przekładamy ciasto. (Ja do przełożenia ciasta z blaszki 39x 24 cm użyłam podwójnej porcji kremu.)
W kuchni używam dobrych produktów. Nie zastępuję czmś...tam. Bo to potem wychodzi. Pysznie wygląda to ciasto. A krem? mniam :).
OdpowiedzUsuńMmm, uwielbiam wszystko co z adwokatem:)))
OdpowiedzUsuńKrem zdecydowanie dla dorosłych - pyszności :)
OdpowiedzUsuńDziękuje :), ja niestety Krystyno pokusiłam się pierwszy i ostatni raz bo wszyscy zachwalali budyń z B... i wiem na pewno nigdy więcej ;)
OdpowiedzUsuń