Brioszka kokosowa z czekoladą z automatu

Uwielbiam wypieki z mojego automatu, a brioszki schodzą u nas błyskawicznie, oto kolejna z nich z kokosem i czekoladą nadziewaną. Miała być biała, ale mój mąż uwielbia ją i niestety znikła mi z barku, więc użyłam nadziewanej cytrynowej i powiem że wyszło pysznie.


na 700 g chleba program 3.00 h


Składniki:


  • 500 g białej mąki pszennej
  • 60 g wiórków kokosowych
  • 100 g białej posiekanej czekolady
  • 2 jajka
  • 80 g masła
  • 150 ml mleka
  • opakowanie drożdży suszonych
  • 50 g cukru
  • półtorej łyżeczki soli

Opis wykonania:


Masło roztapiamy, wlewamy do formy, dolewamy zimne mleko, roztrzepane jajka.
Dodajemy cukier, sól, wiórki, a następnie mąkę i drożdże. Wybieramy program oraz stopień zrumienienia skórki.
Gdy automat zasygnalizuje wrzucenie dodatkowych składników, dodajemy czekoladę.
Po upieczeniu wyciągamy z formy i studzimy na kratce.




Komentarze

Prześlij komentarz

W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)