Brioszka kokosowa z czekoladą z automatu
Uwielbiam wypieki z mojego automatu, a brioszki schodzą u nas błyskawicznie, oto kolejna z nich z kokosem i czekoladą nadziewaną. Miała być biała, ale mój mąż uwielbia ją i niestety znikła mi z barku, więc użyłam nadziewanej cytrynowej i powiem że wyszło pysznie.
na 700 g chleba program 3.00 h
na 700 g chleba program 3.00 h
Składniki:
- 500 g białej mąki pszennej
- 60 g wiórków kokosowych
- 100 g białej posiekanej czekolady
- 2 jajka
- 80 g masła
- 150 ml mleka
- opakowanie drożdży suszonych
- 50 g cukru
- półtorej łyżeczki soli
Opis wykonania:
Masło roztapiamy, wlewamy do formy, dolewamy zimne mleko, roztrzepane jajka.
Dodajemy cukier, sól, wiórki, a następnie mąkę i drożdże. Wybieramy program oraz stopień zrumienienia skórki.
Gdy automat zasygnalizuje wrzucenie dodatkowych składników, dodajemy czekoladę.
Mniam, wspaniała:)
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie kusząco :)
OdpowiedzUsuń