Kotlet z udka kurczaka
Pomysł na tego kotleta dostałam od znajomych wolą go z udka niżeli z piersi i już wiem dlaczego. Kotlet jest soczysty i delikatny na pewno na stałe zagości na naszym stole. wiadomo trzeba wytrybować kości i trwa to dłużej niżeli rozklepanie piersi, jednak warto.
Składniki: na 4 osoby
- 4 udka
- sól
- pieprz
- czerwona papryka mielona
- bułka tarta
- mąka pszenna
- 3 jajka
- olej
Opis wykonania:
Trybujemy mięso usuwając kości, pozostawiamy skórę jest ona bardzo ważna, delikatnie rozbijamy możemy również . Oprószamy solą i pieprzem oraz papryką, panierujemy w mące, jajku i bułce. zapamiętajmy z której strony kotleta jest skóra.
Rozgrzewamy tłuszcz i kładziemy kotlety uwaga bardzo ważne najpierw skórą w dół, smażymy kotlet najpierw od skóry, na małym ogniu, aż będzie złoty obracamy i smażymy z drugiej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html