Suszone chipsy jabłkowe z cynamonem
Pyszne i chrupiące domowe chipsy jabłkowe z cynamonem, które może każdy przyrządzić w domu. Smaczna przekąska na jesienne wieczory przy telewizorze, a i dzieci je polubią.
Ja wybrałam słodką odmianę jabłek, ale możecie dowolną. Tylko pamiętajcie, że kwaśniejsze odmiany będą wymagały użycia cukru.
Ja wybrałam słodką odmianę jabłek, ale możecie dowolną. Tylko pamiętajcie, że kwaśniejsze odmiany będą wymagały użycia cukru.
Składniki:
- 4 jabłka
- drobny cukier do wypieków (niekoniecznie)
- cynamon
- 1 łyżeczka kwasku cytrynowego
Opis wykonania:
Jabłka myjemy i kroimy na cienkie plasterki za pomocą szatkownicy. Następnie wkładamy do miski z zimną wodą, w której rozpuszczamy 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego. Osuszamy plasterki jabłek na papierowym ręczniku, oprószamy drobnym cukrem i cynamonem.
Układamy w pojemnikach suszarki do warzyw i owoców. Suszymy w 60 C, aż jabłka będą suche i chrupkie.
Jeżeli nie mamy suszarki, rozgrzewamy piekarnik do 70 C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy plasterki. Suszymy 3 - 4 godziny.
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html