Mizeria na zimę

Te ogórki należą do moich ulubionych i bez nich nie wyobrażam sobie zimy :).



Składniki:

  • 5 kg ogórków
  • 1 kg cebuli
  • 1 L oliwy
  • 1 szklanka octu
  • 3 łyżki soli
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka zmielonego pieprzu
  • główka czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 2 pęczki świeżego koperku

Opis wykonania :


1. Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w piórka , koperek drobno siekamy, dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy i pozostawiamy na 24 h.
2. Sałatkę wkładamy wraz z powstałym płynem i pasteryzujemy wkładając słoiki do zimnej wody i od zagotowania 10 minut na mniejszym gazie tak by woda lekko bulkała.



Komentarze

Prześlij komentarz

W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)