Pieczywo chrupkie z lnu
Kolejna propozycja dla nie jedzących chleba, ale nie tylko smaczne, szybkie, i zdrowe.
1.Jajko ubijamy, dodajemy wszystkie pozostałe składniki i mieszamy.
2.Wylewamy ciasto na blaszkę i cienko rozsmarowujemy, odstawimy na 10 minut .
3.Pieczemy ok. 12 minut w temperaturze 170 C, po czym upieczone wyciągamy i kroimy :)
Aby uzyskać całą najmniejszą blachę użyłam podwójnej porcji.
Składniki :
- 3 łyżki całego siemienia
- 1 łyżka sezamu
- 2 łyżki zmielonego siemienia
- 1 jajko
- szczypta soli
Opis wykonania :
1.Jajko ubijamy, dodajemy wszystkie pozostałe składniki i mieszamy.
2.Wylewamy ciasto na blaszkę i cienko rozsmarowujemy, odstawimy na 10 minut .
3.Pieczemy ok. 12 minut w temperaturze 170 C, po czym upieczone wyciągamy i kroimy :)
Aby uzyskać całą najmniejszą blachę użyłam podwójnej porcji.
Niesamowity pomysł!
OdpowiedzUsuńBardzo, bardzo zdrowy!