Ślimaczki z marmoladą
Pyszne, szybkie w wykonaniu ciasteczka, w sam raz do popołudniowej kawy czy herbaty.
Składniki :
- mąka tortowa, 1 kg
- margaryna, 1,5 kostki
- śmietana 18 -12 %, 1 małe opakowanie
- żółtko, 4 szt
- cukier kryształ, 1 szklanka
- proszek do pieczenia, 1 opakowanie
- skórka z cytryny, 1 szt
- jajko, 1 szt
- brązowy cukier, 10 dag
- marmolada, 1 opakowanie
Opis przygotowania :
1. Do mąki dodajemy żółtka, cukier, proszek, śmietanę i drobno pokrojoną margarynę. Dodajemy skórkę z umytej i sparzonej wcześniej cytryny. Wyrabiamy ciasto.2. Ciasto owijamy folią i wkładamy na 1 godzinę do zamrażalnika. Po schłodzeniu wałkujemy na prostokąt, smarujemy marmoladą i zwijamy w roladę. Kroimy na dwu-centymetrowe kawałki i układamy na blaszce. Ciasta smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem.
3. Pieczemy w 170 C do zrumienienia.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html