Schab z sosem cebulowym
Ciekawy przepis, na nieco inny schab gratka dla wielbicieli sosów cebulowych.
1. Schab płuczemy i osuszamy, następnie nacieramy solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem, posypujemy papryką, oregano, bazylią i kminkiem.
2. Wkładamy mięso do rękawa do pieczenia wkładamy do naczynia żaroodpornego lub blaszkę i pieczemy 60 minut w 200 C.
Składniki :
dla 4 osób- 60 dag schabu bez kości
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- pół kostki rosołowej
- 2 łyżki oleju
- papryka słodka mielona
- oregano,kminek,bazylia
- sól, pieprz
Opis wykonania :
ok. 75 minut1. Schab płuczemy i osuszamy, następnie nacieramy solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem, posypujemy papryką, oregano, bazylią i kminkiem.
2. Wkładamy mięso do rękawa do pieczenia wkładamy do naczynia żaroodpornego lub blaszkę i pieczemy 60 minut w 200 C.
cudownie wygląda, aż ślinka cieknie :D
OdpowiedzUsuńI też tak smakuje :)
OdpowiedzUsuń