Kotlety mielone nadziewane pieczarkami
Świetny przepis na mielone nieco inne niż zazwyczaj robię, bardzo smaczne. Przepis znalazłam w gazecie Tina poleca :).
1. Kajzerkę namaczamy w mleku, odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego. Cebule drobno kroimy w kosteczkę i połowę dodajemy do mięsa.
2. Do mięsa dodajemy jajka, musztardę i przyprawy. Dokładnie wyrabiamy, ewentualnie doprawiamy.
3. Pieczarki czyścimy i kroimy drobno, dusimy z pozostałą cebulą i doprawiamy do smaku, studzimy.
4. Z mięsa formujemy placuszki, na środku kładziemy farsz z pieczarek i zlepiamy mięso formując owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
5. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na rumiano.
Składniki :
- 80 dag mieszanego mięsa mielonego lub tylko wieprzowego
- 1 czerstwa bułka
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 1 duża cebula
- 40 dag pieczarek
- 2 łyżeczki ostrej musztardy
- 1 łyżka masła
- olej
- bułka tarta
- sól, pieprz
Opis wykonania :
1. Kajzerkę namaczamy w mleku, odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego. Cebule drobno kroimy w kosteczkę i połowę dodajemy do mięsa.
2. Do mięsa dodajemy jajka, musztardę i przyprawy. Dokładnie wyrabiamy, ewentualnie doprawiamy.
3. Pieczarki czyścimy i kroimy drobno, dusimy z pozostałą cebulą i doprawiamy do smaku, studzimy.
4. Z mięsa formujemy placuszki, na środku kładziemy farsz z pieczarek i zlepiamy mięso formując owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
5. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na rumiano.
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html