Kotlet weselny przysmak

Po długiej nieobecności znowu wracam tym razem z kotletem który kiedyś jadłam na weselu, jakoś mnie natchnęło i postanowiłam go zrobić. W końcu ile można jeść szybkie obiady, postanowiłam się trochę ogarnąć po moim zmęczeniu materiału jakie mnie dopadło ba nawet trenera personalnego zatrudniłam i teraz mnie męczy. Ale za to ile mam energii i w końcu wróciłam do formy.


Składniki:

  • 2 podwójne filety z kurczaka średnie
  • boczek wędzony kilka plasterków pokrojonych w kostkę 2 na patyczek
  • ogórki konserwowe 3 sztuki miałam mniejsze pokroiłam w grubsze plasterki
  • cebulka perłowa marynowana
  • papryka czerwona marynowana 2 kawałki pokrojone w kostkę
  • szynka gotowana u mnie swojska pokrojona w kostkę po 2-3  kawałki na patyczek
  • ananas 2 plastry pokrojone na grubsze kawałki
  • sól,
  • pieprz
  • curry
  • jajko
  • mąka
  • bułka tarta

Opis wykonania :


Fileta myjemy rozkrawamy i rozbijamy, solimy z każdej strony, oprószamy curry i pieprzem.
Warzywa, boczek i szynkę nadziewamy na przemian na patyczek do szaszłyków, pozostawiamy z każdego końca po 2 cm. Tak przygotowane szaszłyczki owijamy filetem, panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy na złoty kolor.  Przed podaniem wyciągamy patyczek i przekrawamy kotlet wzdłuż. Podajemy z ulubiona surówką i dodatkami u mnie frytki :). 



Podobne Przepisy

12 komentarze

  1. Skusiłabym się na taki kotlecik. Świetnie się prezentuje i pewnie tak samo smakuje.

    OdpowiedzUsuń
  2. O rany, wygląda super smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale fajne kotleciki :-) z chęcią bym takie zjadła :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo apetycznie to wygląda))

    OdpowiedzUsuń
  5. Robiłam, są pyszne- nawet chyba taką nazwę sama im nadałam;),

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo fajny pomysł na kotlet, to coś takiego co ja nazywam "na niedzielny obiad".

    OdpowiedzUsuń
  7. Jeej... jaki fantastyczny pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo fajny pomysł. Muszę poczęstwać moją rodzinkę. Ucieszy się.
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  9. I już mam przepis na weekendowy obiad - dzięki!

    OdpowiedzUsuń

Instagram