Gofry bezglutenowe chrupiące

Kolejny wypiek w Wypiekanie na śniadanie tym razem były do wyboru gofry w trzech wersjach ja wybrałam bezglutenowe. wyszły bardzo chrupiące i pyszne. Najlepiej je zjeść zaraz po zrobieniu drugiego dnia są zbyt suche jak dla mnie ;). Przepis pochodzi z bloga Lisia kawiarenka.


Cytuje:

Składniki:


  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki cukru + 1 łyżka domowego cukru waniliowego *
  • 1/3 szklanki oleju
  • 350 ml wody
  • 9 g proszku do pieczenia
  • 200 g maki gryczanej
  • 100 g mąki ryżowej
  • 100 g mąki ziemniaczanej

Opis wykonania:


Miksujemy jajka z cukrem, dodajemy wodę,olej, proszek do pieczenia wymieszany z mąką i miksujemy wszystko na gładką masę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto nakładamy porcjami na nagrzaną gofrownicę ja swoją smarowałam olejem kokosowym, smażymy na rumiano. Studzimy na kratce dzięki czemu są chrupiące.
*moja wersja 

Wraz ze mną wypiekały/li:

Podobne Przepisy

7 komentarze

  1. Wspaniałe goferki, dziękuje za wspólne pyszne śniadanko :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdjęcia i ich zawartość strrrrasznie kusząca! :D dzięki za wspólne wypiekanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniałe Ci wyszły! Bardzo smakowite!
    Dziękuję za wspólne śniadaniowanie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak pysznie wyglądają, musze koniecznie zakupić gofrownicę :-) Dzięki za wspólne pieczenie :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Piękne ci wyszły , dziękuję za wspólne wypiekanie ;-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja również podałam moje gofry z lodami, to najlepsze połączenie :D Dziękuję za wspólne wypiekanie :)

    OdpowiedzUsuń

Instagram