Kokosowa granola ze słonecznikiem, pestkmi dyni i nasionami chia

Oto pyszna bezglutenowa, wegańska granola. Jest obłędnie pyszna i bardzo sycąca, dodatki zależą od gustu. Pyszne i zdrowe śniadanie bez zbóż, ale za to z mnóstwem błonnika.
* wpis zawiera lokowanie produktu





Składniki:


  • 1 szklanka niesłodzonych wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki płatków kokosowych
  • 1 i 1/3 szklanki nasion słonecznika
  • 1 i 1/3 szklanki nasion dyni
  • 1/4 szklanki nasion chia
  • 1/4 szklanki nektaru kokosowego Cocofina
  • 1/4 szklanki podgrzanego oleju kokosowego Cocofina
  • 3/4 szklanki posiekanych suszonych owoców u mnie żurawina i kandyzowane owoce ananasa

Opis wykonania:

 Mieszamy wszystkie suche nasiona - nie dodajemy owoców. Olej mieszamy osobno z nektarem, gdy się połączą wlewamy do suchych nasion i dokładnie mieszamy, aż wszystkie ziarna będą oblepione.
Rozgrzewamy piekarnik do 150 C.
Mieszankę rozprowadzamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 20 minut, studzimy. 
Gotową granolę, przesypujemy do szczelnego pojemnika i mieszamy z suszonymi owocami. W pokojowej temperaturze można ją przechowywać 2 tygodnie, natomiast w zamrażarce do 6 miesięcy.





Podobne Przepisy

1 komentarze

Instagram