Pieczony pstrąg łososiowy z warzywami
Pyszny i szybki pomysł na obiad, znikł bardzo szybko i smakował wszystkim dlatego też będzie częstym gościem na naszym stole.
Składniki:
- 2 płaty fileta z pstrąga łososiowego
- 1/2 kostki masła
- sól
- pieprz
- cytryna
- pół pęczka koperku
- 3 marchewki
- jasna część pora
- 2 pietruszki
- połowa selera
Opis wykonania:
Filet myjemy i osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Cytrynę myjemy, parzymy i ścieramy skórkę, wyciskamy sok. Rybę polewamy sokiem z cytryny i odstawiamy.
Masło mieszamy ze skórką cytrynową i posiekanym koperkiem.
Warzywa myjemy i obieramy, cienko kroimy- ja zrobiłam to obieraczką do warzyw, pora kroimy w cienkie krążki. Wszystkie warzywa mieszamy, układamy na dnie naczynia, następnie płat pstrąga skórą do dołu, wierzch smarujemy masłem i przykrywamy drugim płatem ryby tym razem skóra do góry. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do nagrzanego do 180 C piekarnika, pieczemy około 35 - 40 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html