Piwne golonko z wolnowara Crock-Pot

Uwielbiam golonkę w każdej postaci, zwłaszcza tą robioną na piwie. Tym razem przyrządziłam ją w wolnowarze, nic się nie przypaliło, nie musiałam pilnować, ustawiłam czas i po 5 godzinach miałam cudownie rozpływające się w ustach mięso. Często korzystam z wolnowaru w kuchni, bo jest naprawdę wygodny, kilka godzin i danie gotowe, więc jeżeli zastanawiacie się jeszcze nad zakupem to zdecydowanie polecam ten sprzęt bo jest bardzo przydatny. Polecam wolnowar firmy Crock-Pot jest bardzo dobrej jakości i a firma oferuje wiele rodzajów tych urządzeń.







Składniki:


  • 2 większe golonka
  • 300 ml piwa
  •  1 łyżka soli
  • pieprz
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki
  • ziele angielskie 
  • listek laurowy
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki

Opis wykonania:


Golonkę płuczemy, wycieramy i opalamy nad palnikiem skórę, następnie nacieramy mieszanką z soli, pieprzu, papryki i czosnku, obsmażamy na patelni na rumiano.
Cebulę kroimy w piórka i wrzucamy do wolnowaru, marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy na plasterki, dodajemy do garnka, na to układamy obsmażone golonki.
Wlewamy połowę piwa, dodajemy listek laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego.
Ustawiamy czas na high około 5-6 godzin. W połowie czasu dodajemy pozostałe piwo.
Golonkę podajemy z ulubionymi dodatkami.



Podobne Przepisy

1 komentarze

W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html

Instagram