Cheeseburger egg rolls

Kiedy zobaczyłam ten przepis na Pinterest, postanowiłam go zrobić, dlatego też robiłam podstawowy przepis na owe ciasto. Przepis pochodzi z The 36th avenue. Rollsy są idealne na przekąskę dla gości.





Składniki: na 14 sztuk


  • 0,5 kg mielonej wołowiny
  • 1 mała cebula
  • olej
  • 30 dag sera najlepiej cheddar
  • 1/2 szklanki drobno pokrojonych ogórków konserwowych
  • 14 placków egg rolls
  • białko
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka

Sos

  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • sól
  • pieprz

Opis wykonania:


Na niewielkiej ilości oleju, smażymy drobno posiekaną cebulę, aż będzie szklista.
Dodajemy mieloną wołowinę, doprawiamy solą i pieprzem oraz papryką, przykrywamy i smażymy, aż mięso będzie miękkie. Studzimy. Mieszamy ze startym serem i pokrojonymi ogórkami.
Białko lekko roztrzepujemy.
Na każdy placek układamy 2 łyżki nadzienia, zwijamy zakładając boki do środka, smarujemy białkiem by rollsy ładnie się skleiły i nie rozwinęły.
Smażymy na rumiano z obu stron na oleju, odsączamy i podajemy z sosem.
Sos - wszystkie składniki razem mieszamy, doprawiamy.









Komentarze

Prześlij komentarz

W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)