Wafle z ptasim mleczkiem
Efektowna pianka w waflu smaczna i lekka, można ją jeść i jeść bez końca :)
Śmietankę ubijamy dodajemy galaretkę cytrynową, dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy barwnik.
Wafel układamy na folii aluminiowej, podnosząc jej boki tworząc obramowanie .
Na wafel wylewamy jasna masę, następnie wylewamy delikatnie galaretkę wiśniową i druga część zabarwionej masy, przykrywamy waflem i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.
Składniki :
- 2 duże wafle
- 2 opakowania galaretki wiśniowej
- galaretka wiśniowa
- barwnik spożywczy zielony
- 1 litr śmietanki 36 %
Opis wykonania :
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w szklance wody, studzimy. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 2 szklankach wody, studzimy i odstawiamy dopóki nie będzie lekko tężeć.Śmietankę ubijamy dodajemy galaretkę cytrynową, dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy barwnik.
Wafel układamy na folii aluminiowej, podnosząc jej boki tworząc obramowanie .
Na wafel wylewamy jasna masę, następnie wylewamy delikatnie galaretkę wiśniową i druga część zabarwionej masy, przykrywamy waflem i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.
Fajnie wygląda! Na pewno na jednym kawałku nie można poprzestać :D
OdpowiedzUsuńświetnie wygląda taki wafelek, wcale się nie dziwię, że na jednym się nie kończy :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo kolorowo. :)
OdpowiedzUsuń... o matko!!! Justynko - chyba zrobię w ten weekend ! Uwielbiam takie delikatne smaki :) A nigdy pomyślałabym żeby wykorzystać do tego wafla :)
OdpowiedzUsuń