Masło orzechowe

W ostatnim czasie, trafiłam na fajny przepis na mało orzechowe z orzeszków w miodzie.Łatwo i szybko się je robi , potrzebny tylko jest melakser lub dobry blender - by się nie spalił :). Już nie mogę się doczekać, aż jutro wypróbuje je w nowym przepisie, ale to niespodzianka :D. Możecie je zrobić w dowolnej dla was ilości, ale ostrzegam nie da się jeść dużej ilości łyżeczką :D. Bo jak wiadomo masło jest bardzo gęste i tłuste, ale pyszne. Możecie je zastosować w wielu przepisach na ciasteczka, ciasta, masy, itp.



Składniki :


  • 50 dag orzeszków ziemnych w miodzie

Opis wykonania :


Orzeszki wsypujemy do melaksera, miksujemy około 5 minut na gładką pastę. Przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.

Prawda, że proste i szybkie :).






 źródło: Averie Cooks Domowy Wyrób

Komentarze

  1. Świetny, prosty sposób. Lubię takie nieskomplikowane przepisy. Fantastyczne domowe masełko :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)