Masło orzechowe
W ostatnim czasie, trafiłam na fajny przepis na mało orzechowe z orzeszków w miodzie.Łatwo i szybko się je robi , potrzebny tylko jest melakser lub dobry blender - by się nie spalił :). Już nie mogę się doczekać, aż jutro wypróbuje je w nowym przepisie, ale to niespodzianka :D. Możecie je zrobić w dowolnej dla was ilości, ale ostrzegam nie da się jeść dużej ilości łyżeczką :D. Bo jak wiadomo masło jest bardzo gęste i tłuste, ale pyszne. Możecie je zastosować w wielu przepisach na ciasteczka, ciasta, masy, itp.
Orzeszki wsypujemy do melaksera, miksujemy około 5 minut na gładką pastę. Przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.
Prawda, że proste i szybkie :).
źródło: Averie Cooks
Składniki :
- 50 dag orzeszków ziemnych w miodzie
Opis wykonania :
Orzeszki wsypujemy do melaksera, miksujemy około 5 minut na gładką pastę. Przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.
Prawda, że proste i szybkie :).
źródło: Averie Cooks
Świetny, prosty sposób. Lubię takie nieskomplikowane przepisy. Fantastyczne domowe masełko :)
OdpowiedzUsuń