Surówka z białej kapusty z majonezem

Kolejna smaczna surówka do kolekcji tym razem z dodatkiem majonezu, wyszła pyszna. Poza tym już niedługo szykuje się seria przepisów z użyciem produktów z kokosa, których sama nie mogę się doczekać ;).



Składniki:


  • 1 mała główka kapusty
  • 1 nieduża marchewka
  • 2 jabłka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 cytryna
  • natka pietruszki
  • majonez 
  • jogurt*
  • sól
  • pieprz

Opis wykonania:


Kapustę szatkujemy na tarce o dużych oczkach. Marchewkę trzemy na drobnych oczkach, mieszamy z kapustą. Solimy i pozostawiamy na chwilę. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny, grubo starte jabłka, pokrojoną drobno cebulę ( gdy nie mam czerwonej zastępuję ją białą, tylko wówczas kroję i parzę na sitku wrzątkiem. Nie jest wówczas tak ostra), posiekaną pietruszkę. Następnie majonez - tyle ile zabierze kapusta - ja dodałam 2 łyżki na 2 łyżki jogurtu. Doprawiamy solą i pieprzem.


Komentarze

Prześlij komentarz

W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)