Pieczone puree z czosnku
Uwielbiam czosnek w takiej postaci, ma łagodniejszy orzechowy posmak.
Świetnie komponuje się z wieloma daniami.
Jest idealny na grzanki.
Nożem ścinamy czubek czosnku, tak by otwarte były wszystkie ząbki, delikatnie rozkładamy czosnek rękoma, by poluźnić ząbki. Polewamy wierzch oliwą.
Główkę czosnku owijamy ciasno folią aluminiową.
Pieczemy w 200 C około 40 minut. Studzimy, palcami wyciskamy miąższ do miseczki. Możemy go przechowywać do 3 dni w lodówce.
Świetnie komponuje się z wieloma daniami.
Jest idealny na grzanki.
Składniki:
- 1 główka czosnku
- oliwa do skropienia
Opis wykonania:
Nożem ścinamy czubek czosnku, tak by otwarte były wszystkie ząbki, delikatnie rozkładamy czosnek rękoma, by poluźnić ząbki. Polewamy wierzch oliwą.
Główkę czosnku owijamy ciasno folią aluminiową.
Pieczemy w 200 C około 40 minut. Studzimy, palcami wyciskamy miąższ do miseczki. Możemy go przechowywać do 3 dni w lodówce.
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html